repülőre szálló család bőröndökkel
Fotó: Shutterstock

Ha ide utazol, akár 60%-kal is többe kerülhet a repülőjegyed

A nemzetközi repülőjegyárak várhatóan el fogják érni az 5 éves csúcsot.


A Hopper utazási alkalmazás jelentése szerint a növekedést az alacsonyabb kínálat, a magas üzemanyagárak (amelyek különösen a hosszú távú útvonalakat érintik) és a nagy kereslet kombinációja okozza. A Delta Air Lines a múlt hónapban megjegyezte, hogy nemzetközi járatai már 75 százalékban foglaltak a nyárra.

Ez is érdekelhet: Ezzel a 4 tippel könnyen olcsó repülőjegyhez juthatsz a nyáron

Egy Ázsiába szóló repülőjegy ára jelenleg 60 százalékkal magasabb, mint a járvány előtti időszakban, míg egy Európába szóló repülőjegy ára 24 százalékkal magasabb ugyanehhez az időszakhoz képest.

A Hopper jelentése szerint a nemzetközi utazók idén sokkolódni fognak az árakon. A nagy kereslet és az alacsonyabb kínálat a nemzetközi útvonalakon legalább öt éve nem látott magasságokba emeli a repülőjegyárakat.

Ha tovább olvasnál: Olyan drágák a szállodák, hogy már a szupergazdagokat is zavarja

egy f\u00e9rfi \u00e1ll b\u0151r\u00f6nddel \u00e9s h\u00e1tizs\u00e1kkal a rep\u00fcl\u0151t\u00e9r \u00fcvegfal\u00e1n\u00e1l

Fotó: Shutterstock

Ami az Egyesült Államokon belüli utazásokat illeti, a Hopper szerint a repülőjegyek átlagosan 285 dollárt (96 ezer forint) kóstálnak jegyenként. Ez tulajdonképpen 15 százalékos csökkenés a tavalyi év azonos időszakához képest, de 1,4 százalékos növekedés 2019 áprilisához képest. Ezek az árak várhatóan szintén emelkedni fognak, és júniusban tetőznek, átlagosan 328 dollárra (111 ezer forintra).

Nem a repülőjegyek az egyetlen dolog, amiért az utazóknak idén nyáron nagyobb kiadásokra kell számítaniuk. A szállodák is drágulnak, átlagosan 29 százalékkal többet kell fizetni 2022 áprilisához képest. Azok pedig, akik olyan extrákra vágynak, mint például a háziállatokkal való utazás lehetősége, még többet kell, hogy fizessenek − éjszakánként 30-51 százalékkal többet.

Jó hír viszont, hogy az autóbérlés idén nyáron várhatóan olcsóbb lesz az Egyesült Államokban, a jelentés szerint 21 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Az autóbérlés átlagosan 38 dollárba (12 ezer forint) kerül majd az utazóknak naponta, míg a benzin ára körülbelül 10 százalékkal csökken a tavaly ilyenkor tapasztaltakhoz képest.

Forrás: Travel+Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk