prágai szálloda
Nem gyakran fordul elő, hogy egy neoreneszánsz palotát luxusszállodává alakítanak át. A prágai Carlo IV. azonban 2003 óta fogadja a vendégeket a műemlékvédelem alatt álló épületben. Most, rövid zárva tartást követően az ötcsillagos szálloda újra megnyitotta kapuit, miután megkapta a jól megérdemelt átalakítását.

A Prága szívében található 152 szobás szálloda átalakítását a város örökségvédelmi hivatala és egy nemzetközi építészstúdió felügyelte. A pazar lobby, az éttermek, a bár és a keresett wellness- és spa-létesítmények mindegyike úgy lett átalakítva, hogy a szálloda előkelő múltját tiszteletbe tartották, mégis modern újításokat is elvégeztek.

Az ötemeletes palota eredetileg az történelmi Bohemia régiójának első jelzálogbankjaként nyílt meg 1890-ben. A lobby például most a bank egykori terminálcsarnoka előtt tiszteleg, az eredeti pénztár ablakának felújított fakereteivel. A csarnokot egy új bárral egészítették ki, ahol a koktélok és kávék mellett még élőzene is van. Akik jártak a szállodában az átalakítás előtt, örömmel vehetik tudomásul, hogy a hotel elegáns ülőhelyei, mennyezeti freskói és ión oszlopai nem változtak.

NH Collection Prague Carlo IV

A szálloda jellegzetes éttermét is átalakították, a lobby mögött található étkező új, kóstolótálakra összpontosító menüt kínál. A lobbibárban szintén tálakat szolgálnak fel, kizárólag cseh alapanyagokból.

A Carlo IV wellness- és spa-létesítményei is népszerűek voltak a felújítás előtt: szerencsére a 20 méter hosszú fűtött medence és a két pezsgőfürdő nem tűnt el. Csak új csempével egészítették ki őket a frissebb megjelenés érdekében. A szálloda a felújítás második fázisában, még ebben az évben tervezi a szauna és a gőzkabinok frissítését is.

NH Collection Prague Carlo IV

Sander Creemers, az NH Hotel Group regionális üzemeltetési igazgatója is kiemelte a felújítás kapcsán, hogy igyekeztek úgy újragondolni a helyet, hogy a modern utazók igényeit is kiszolgálják, miközben megőrizték a történelmi elemeket.

NH Collection Prague Carlo IV

A Carlo IV árai éjszakánként 204 eurótól indulnak.azaz nagyjából 80 ezer forinttól.

(Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk