Advent Bazilika budapest karácsonyi vásár

Európa legjobb karácsonyi vására: harmadszor is nyert az Advent Bazilika

Harmadszor is sikerült a dobogó legmagasabb fokára állnia az Advent Bazilikának az Európa legjobb karácsonyi vásárai között megrendezett online versenyen. Az European Best Destination utazi portál által meghirdetett versenyen a kontinens 21 nagyvárosának – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvénye szerepelt, melyek között a a főváros méltán híres karácsonyi adventi vására lett az első.


A Szent István téri rendezvény triplázott: 2019 és 2021 után idén is Európa legjobbja lett. De ha ez nem lett volna önmagában elég, a vásár a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Ez is érdekelhet: 6 + 1 különleges karácsonyi vásár a Duna mentén

Nyert az Advent BazilikaAdvent Bazilika

Az idei szavazás összesen 10 napig, december 8-ig tartott. Az indulók között - Budapest mellett - megtalálható volt még Prága, Gdansk, Salzburg, Pozsony, Brüsszel, Manchester, Bécs, Madeira, Tallinn, Madrid, Drezda és Edinburgh városok ünnepi vására.

2022-ben rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás: 179 ország utazója 374 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 253 kedvelést érdemelt végül, ez minden idők legtöbb szavazata.

A szervezők ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.

A figyelmetekbe ajánljuk