Ezek Európa legjobb karácsonyi vásárai – Budapest is a listán

Ezek Európa legjobb karácsonyi vásárai – Budapest is a listán

Melyek a legjobb karácsonyi vásárok Európában? Mint minden évben, idén is több tízezren szavaztatok a legszebb karácsonyi vásárokról. Íme a végeredmény!


1. Bázel, Svájc

www.flickr.com

Svájc legnagyobb karácsonyi vásárának óriási hagyománya van az országban, de a külföldieknek is szinte minden évben érdemes meglátogatnia. Ebben az időszakban pedig nemcsak a gyönyörű óváros ragyog a meleg karácsonyi fényben, hanem sok épület üzletei és homlokzatai is aranylóan csillognak. A vásárt pedig nemcsak a Barfüsserplatzon, hanem a Münsterplatzon - Bázel egyik legszebb terén - is rendeznek. S megannyi finomsággal és különleges ajándékokkal várják a vásárlókat.

2. Budapest, Magyarország

pixabay.com

Hazánk fővárosa 2021-ben még ünnepibb, még káprázatosabb, még különlegesebb karácsonyi vásárral tér vissza a Vörösmarty téren. A szervezők minden évben keményen dolgoznak, hogy a világ minden bizonnyal egyik legszebb karácsonyi vásárát kínálhassák a látogatóknak.

A budapesti vásáron mindenkit gyönyörű ajándéktárgyak, ízletes magyar és nemzetközi ételek, illetve ínycsiklandó hamburgerek és különféle halételek várnak.

3. Poznan, Lengyelország

Wojciech Wrzesien

A poznani karácsonyi vásár a jég, a hópelyhek és a karácsonyi látványosságok varázslatos téli országába repíti a turistákat. Az ember könnyen elmerülhet gondolataiba a fából készült bódék között, miközben megkóstolja a téli finomságokat, vagy éppenséggel inspirációt keres a karácsonyi ajándékokhoz.

További helyezettek:

  • 4. Bécs, Ausztria
  • 5. Brüsszel, Belgium
  • 6. Trier, Németország
  • 7. Drezda, Németország
  • 8. Madeira, Portugália
  • 9. Tbiliszi, Grúzia
  • 10. Manchester, Egyesült Királyság


A figyelmetekbe ajánljuk