Űrpiknikre invitál Badits Ákos és Benedek Ágota új filmje

Űrpiknikre invitál Badits Ákos és Benedek Ágota új filmje

Az Űrpiknik című magyar film július elsején kerül a mozikba.

Az Űrpiknik rendezője az elsőfilmes Badits Ákos. A forgatókönyvet Benedek Ágota, a Rumbarumbamm című nagysikerű könyv szerzője készítette. A film látványtervezője Tasnádi Zsófi (Rossz versek, Jupiter holdja), vágója Bacskai Brigitta (Free Entry), jelmeztervezője Sinkovics Judit (Testről és lélekről), zeneszerzője pedig Seres Bálint.

„A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt„

– olvasható a Mozinet leírásában.

Az alkotás egy eszeveszett éjszaka történetét meséli el. Főszereplői igencsak különcek, magukra vállalják a bolygó megmentését, kalandjaik során ráadásul szembetalálkoznak a múltjukkal is. Vajon melyik probléma lesz súlyosabb?

Disclaimer: az Űrpiknik forgatókönyvírójának, Benedek Ágotának (nem) filmajánlója hetente jelentkezik a Hamu és Gyémánton. Az eddig elkészült részek megtekinthetőek a magazin Youtube-csatornáján. Belekóstolhatunk a vlogba itt és most is, az alábbi részek megtekintésével.


A figyelmetekbe ajánljuk