unicef

Hírességek gyerekkoráról indított podcastot az UNICEF Magyarország

A gyerekkor fontosságáról indított podcastot és egyben videósorozatot az UNICEF Magyarország, Így lettem címmel. A hetente új adással jelentkező produkcióban sztárok, tudósok, elismert szakemberek és közéleti személyiségek mesélnek arról, hogy milyen korai élmények, körülmények, kapcsolatok vagy akár traumák formálták a személyiségüket.

Az UNICEF immár 75 éve dolgozik azért, hogy minden gyerek kibontakoztathassa a benne rejlő képességeket és egészséges, békés gyermekkorban lehessen része – emeli ki a közlemény.

A hírességek gyerekkoráról szóló beszélgetéseket Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója vezeti. A televíziós szakember 2017-ben döntött úgy, hogy képernyős pályafutását megszakítva minden energiáját annak szenteli, hogy a rangos gyermekvédelmi szervezet hazai tevékenységét irányítsa.

A karrierváltás óta most először ül vissza a műsorvezetői székbe, hogy a meghatározó és megismételhetetlen korai évekről kérdezzen neves közéleti személyiségeket, sztárokat, szakmájukban elismert szakembereket.

A gyermekkor életünk legmeghatározóbb szakasza. Ekkor dől el, hogyan kötődünk másokhoz, kibontakoztathatjuk-e képességeinket és hogyan. A fiatalságunkba való betekintés mindig intim, gyakran örömteli, máskor fájdalmas utazás a lelkünk belsejébe. Ezek a beszélgetések lehetőséget adnak arra, hogy megismerjük a riportalany legmélyebb érzéseit és akár olyan összefüggéseket tárhatunk fel, amelyekkel talán még ő maga sem volt tisztában. De ami talán ennél is fontosabb: inspirációt és segítséget kaphatunk ahhoz is, hogy elgondolkozzunk saját családi múltunkon és jelenünkön, azon az úton, ahogyan mi magunk azzá lettünk, akik ma vagyunk, és azon az úton is, amelyiken a gyermekeinket kísérjük

– mondta Mészáros Antónia, az Így lettem házigazdája.

Az UNICEF már 75 éve dolgozik azért, hogy minden gyerek kibontakoztathassa a benne rejlő képességeket és egészséges, békés gyermekkorban lehessen része. Az ismert emberek korai emlékeire és legbelső lelki folyamataira épülő izgalmas és mély beszélgetésekkel a szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy életünk első, legérzékenyebb szakaszának milyen jelentős tétje van az egész későbbi létezésünket illetően – és hogy ez milyen felelősséget ró ránk, felnőttekre a saját gyerekeink és a most felnövekvő generáció vonatkozásában.

Az Így lettem podcast- és videósorozat december 1-jén indult és szerdánként jelentkezik új epizódokkal az UNICEF Magyarország YouTube-csatornáján és a Spotify-on, az unicef.hu/igy-lettem weboldalon pedig további tartalmakat is találnak az érdeklődők.

Az első adás vendége Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, aki saját személyes történetének megosztásán túl szakértőként is felvezeti a tízrészes beszélgetéssorozatot. A későbbi vendégek között szerepel például Istenes Bence, Palya Bea, Fördős Zé és Szlávik János.


A figyelmetekbe ajánljuk