A Google autói újra Magyarországra jönnek – ezekben a városokban integethetünk nekik

A Google autói újra Magyarországra jönnek – ezekben a városokban integethetünk nekik

Az Utcakép jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is.

Kevesebb mint egy hét múlva, március 16-tól visszatérnek a Google Street View autói a magyar utcákra. A járművek a következő hónapokban több tucat nagyváros utcáit és útjait járják majd be, hogy friss felvételeket készítsenek.

A keresőcég közleményéből kiderül, hogy többek között

Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak az autók.

Itthon a Google Street View, vagyis Utcakép szolgáltatása 2013 óta elérhető. Azóta a Google a legtöbb magyar helyszínt rögzítette már, sőt az utcák és utak mellett több gyalogos zónát is felvittek a rendszerbe. Így lehetséges virtuális sétát tenniük a szolgáltatást használóknak Pécs vagy Debrecen utcáin, de ellátogathatnak a Balaton partjára, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

Aki találkozna a következő hónapokban a járművekkel, és szeretne integetni az utókornak, akkor arcról sajnos nem lehet majd felismerni: a Google a személyes adatok védelmében a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Ha valakit pedig zavarna, hogy még így is maradt, amit nem homályosított el a cég (például autót vagy házat), akkor a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva lehet igényelni a további korrigálást.


A figyelmetekbe ajánljuk