nagy kövér rozmár

Mindenki kedvenc rozmárja már nevet is kapott, a hazatérés pedig úgy tűnik nem sietős neki.


Lassan az egész világ nyomon követi annak a rozmárnak a kalandos útját, aki valószínűleg akkorát aludt egy jégtáblán, hogy mire észbe kapott már Írország partjainál találta magát. Az amúgy az Északi-sark körüli partokon élő rozmárok nagyon ritkán jutnak el ilyen messze: Írország környékén 1897-ben találkoztak a fajjal először, és azóta mindössze 11 észlelés ismert.

A ritka esetről számtalan videó készült, ahogy a kimerültnek látszó állat a sziklákon pihente ki a hosszú útját, majd később megkezdte fáradtságos visszaútját, és pár nap múlva már Wales partjainál tartott pihenőt az állat.

Azóta ismét eltelt egy bő hét, és újra látták a kalandozó rozmárt, aki már természetesen nevet is kapott. Wally úgy tűnik kifejezetten élvezi a Brit-szigetek partjait, hiszen korábbi pihenőjétől csupán pár kilométerre, a dél-walesi Tenby kikötőjében találkoztak vele újra.

A jó hír, hogy útját a különböző természetvédő csoportok is nyomon követik, és egyelőre úgy tűnik, az állat egészséges. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Wallyt egy

felborult ladik mellett látták, amit saját maga borított fel, mivel megpróbált felmászni rá.

Állítólag később Wally megpróbálkozott még egy csónakba belevarázsolni magát. Gyaníthatóan egy kényelmes sziesztára vágyott, de sajnos nem egy óriástehén méretű rozmárra tervezték a ladikokat.

(BBC)

A figyelmetekbe ajánljuk