Egy rövid időre eltűnt, majd újra az élre tört a vírus, amely az ünnepek alatt szinte bárkihez észrevétlenül eljuthatott. A szünidőben egy elemzés szerint napi 100 ezer embert célzott meg.


Az Emotet nevű, számítógépes trójai vírus múlt év szeptemberében és októberében is kitartóan vezette a Global Threat Index (Globális Fenyegetettségi Index) virtuális kártevők fenyegetési szintjéről nyilvántartott listáját, mígnem novemberben visszaesett az ötödik helyre.

A decemberi hónapban azonban minden korábbinál intenzívebb támadási hullámba kezdett olyan kéretlen levelek kézbesítésével, amelyek kártékony weboldalakra mutató linkeket, ártalmas dokumentumokat vagy jelszóval védett ZIP-fájlokat tartalmaztak. A spamkampány napi 100 ezer felhasználót célzott meg az ünnepek alatt.

„Az Emotet eredetileg banki kártékony program volt, amely a számítógépbe bejutva a felhasználó személyes adatait és érzékeny információit lopta el. Azonban idővel fejlődött, és mostanra az egyik legpusztítóbb kártékony programmá nőtte ki magát"
– árulta el Maya Horowitz, a Check Point Threat Intelligence igazgatója.
Különösen fontos, hogy a szervezetek tudatában legyenek a veszélynek, amelyet az Emotet jelent, és erős biztonsági rendszereket üzemeltessenek, amelyek képesek megakadályozni az adataik kiszivárgását. Emellett átfogó képzéseket kell biztosítaniuk az alkalmazottaik számára"

– hívta fel a figyelmet a szakember annak érdekében, hogy minél kevesebb munkavállaló dőljön be a vírusokat rejtő leveleknek.

via Biztonsagportal.hu

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk