Újabb programok frissülnek a Windows 11-ben

Több alapprogramját is frissíti az amerikai óriásvállalat az év második felében megjelenő Windows 11 nevű operációs rendszeréhez.


A Windows rajongók örülhetnek leginkább a nemrég megjelent hírnek, miszerint a Microsoft megújítja a Posta applikációt, a Snipping Tool nevű képmetsző alkalmazást, a Számológépet és a Naptárt is – írja a The Verge.

A képmetsző program esetében kombinálják a Snipping Tool és a Snip & Sketch alkalmazás legjobb tulajdonságait és egy új programot hoznak létre, amely az előbbi nevét fogja viselni. A Windows + Shift + S gombkombinációval készíthetünk majd képernyőfotókat, ezután pedig azonnal felugrik az applikáció is, amelyet sötét módban is lehet majd használni.

Snipping Tool

fotó: Windows

A Posta és a Naptár funkció alapvetően design szintű változásokat kap, a cég egyik senior fejlesztője, Dave Grochocki így nyilatkozott erről:

Lekerekített sarkokat és egyéb beállításokat adtunk hozzá a programokhoz, hogy jobban illeszkedjenek a Windows 11 világába.

fotó: Windows

Naptár

A virtuális számológép is megújul, melyben külön témát állíthatunk majd be a programhoz, ez azért előnyös, mert munka közben könnyebben megtudjuk különböztetni a többi, éppen futó alkalmazástól.

A figyelmetekbe ajánljuk