Új vezérlőpultot kap az Xbox

Új vezérlőpultot kap az Xbox

Eddig soha nem látott képminősége lesz az Xbox konzolok egy részének. A jelenleg tesztelés alatt álló vezérlőpultot nemsokára 4K-ban fogják tudni használni a játékosok.


A Microsoft ma kezdi el tesztelni az új 4K-s vezérlőpultot az Xbox Series X-hez. Az Xbox Insiders tagjai a mai napon hozzáférést kaptak az Xbox megnövelt felbontású irányítópultjához, a tesztelés fő célja az, hogy javítsák a 4K-s kijelzők felhasználói felületét – írja a The Verge.

Ez a módosítás azt jelenti, hogy a Kezdőlap, az Útmutató és a felhasználói felület egyéb területei is magasabb natív felbontásban jelennek meg a jobb élesség és a szöveg olvashatósága érdekében.

- mondja a Microsoft Xbox tesztelő csapatának egy tagja.

Egészen eddig az Xbox Series X konzolok 1080p felbontással futtatták a műszerfal felhasználói felületének elemeit. A natív 4K elemek a Kezdőlap, az Útmutatók és a vezérlőpult egyéb részei esetében jelentősen javítják az Xbox Series X megjelenését a 4K TV -ken.

Egyelőre nem világos, hogy a HDR is támogatott lesz -e az új felbontás részeként és azt sem lehet tudni, hogy az Xbox Series S esetében is számíthatunk -e jobb képminőségre. A kisebb Xbox Series S technikailag alkalmas a 4K-s felbontásra, így lehetséges, hogy az S szériájú konzol esetében is jelentős javulást tapasztalhatunk majd a vezérlőpultot illetően.

Pár nappal a 4K-s vezérlőpult tesztelése előtt az Xbox csapatának tagjai az új éjszakai módot is elkezdték fejleszteni. Ez az opció lehetővé teszi a konzol tulajdonosai számára, hogy elsötétítsék a képernyőiket, a vezérlő LED fényerejét és még az Xbox bekapcsológombját is. A Microsoft mindkét tesztelés alatt álló funkciót az év végéig be akarja vezetni.

A figyelmetekbe ajánljuk