orvos kék köpeny kesztyű pcr teszt pálcika fülpiszkáló vizsgálat

Európában elsőként olyan PCR tesztet fejlesztett a Neumann Labs magyar diagnosztikai labor, amely nagy pontossággal képes mind a korona-, mind pedig az influenzavírus kimutatására.


Bár az eddigi ismeretek szerint a koronavírus okozta fertőzés szövődményei jóval súlyosabbak lehetnek, mint az influenzáé, a tünetei nagyon hasonlóak, így a kezdeti jeleket észlelő betegek és orvosok sokszor nem tudják eldönteni, hogy melyik betegséget is kapták el.

A legnagyobb veszélyben azok vannak, akik egyszerre fertőződnek meg a koronavírussal és az influenzával, mert ebben az esetben sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora az esély a halálos kimenetelre.

A két járvány együttes jelenléte az elkövetkező hónapok során extrém nyomást gyakorol majd az egészségügyi és diagnosztikai dolgozókra, akiknek munkáját nagyban segíti majd a több mint 20 éves vírusdiagnosztikai tapasztalattal bíró cég új, komplex tesztelésre képes terméke. A november 10-től forgalomba kerülő PCR teszt az influenza A és B típusát is képes lesz igazolni, és akár önmintavételes vizsgálattal is használható lesz.

„A nukleinsav-alapú PCR teszt az ismert legjobb és legelfogadottabb módszer a koronavírus örökítő anyagának kimutatására, a modern kor egyik csodája, amely elképesztő hatékonysággal képes fertőzések, így az influenza kimutatására is. Éppen ezért kiegészítettük a koronavírus PCR tesztelést az influenza leggyakoribb, A és B típusainak vizsgálataival is, így a tüneteket észlelők egyetlen tesztet elvégezve szinte 100 százalékban biztosak lehetnek abban, hogy melyik vírus fertőzte meg őket. Ráadásul mindezt az otthonukban, önmaguk is elvégezhetik majd, hiszen mindez az önmintavételes koronavírus PCR tesztünknek része lesz."

– hangsúlyozza Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője.

A figyelmetekbe ajánljuk