elektromos motor fehér
Cake

Még a gyártása során sem használnak tüzelőanyagot ennél az az új elektromos motornál

A világ egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy egy jármű teljes egészében fosszilis energiaforrásoktól mentesen készüljön és működjön.


A svéd székhelyű, elektromos kerékpárokat gyártó Cake és a svéd kormány tulajdonában lévő energiavállalat, a Vattenfall egy olyan futurisztikus, új elektromos motorkerékpárt épített, amelynek egyáltalán nincs szén-dioxid-kibocsátása. Ráadásul már 2025-ben gyártani is kezdhetik.

Az egyre bővülő e-bike-piacon a Cake motorja is akkumulátorral fog működni, aminek köszönhetően menet közben nulla károsanyag-kibocsátással közlekedhet majd. Ami azonban különlegessé teszi a jövőben, az az lesz, hogy a vállalat a gyártási folyamat során nem használ fosszilis tüzelőanyagokat. Ehelyett a szerszámok és gépek tiszta, megújuló energiával működnek majd.

Bár a Cake nem árult el részleteket a teljesítményadatokkal kapcsolatban, a vállalat legutóbbi darabjából, a Kalk INK SL-ből kiindulva csak jóra lehet számítani. A tavaly megjelent, 76 kilós kerékpár 90 kilométer per órás végsebességre képes, és akár 85 kilométert is képes egy szuszra elmenni.

Kalk INK SL

Cake

A dizájninformációk szintén hiányosak, de a Robb Report cikke szerint úgy tűnik, hogy a fosszíliamentes e-bike elegáns, minimalista vázat kap, ami teljesen fehér színben pompázik vastag fekete gumikkal kiegészülve.

Az oldal megjegyzi, hogy a projekt tökéletesen egyesíti a Cake elektromos mobilitás terén szerzett szakértelmét a Vattenfall azon céljával, miszerint a fosszilis energiaforrásoktól mentes élet egy generáción belül megvalósítható legyen.


A figyelmetekbe ajánljuk