raktáros robotok

Új robotot mutatott be a Boston Dynamics, aminek kivételesen haszna is van

A gyári munkálatokban nyújthat nagy segítséget a robotikában úttörő Boston Dynamics új fejlesztése.

Újabb robottal jelentkezett be a Boston Dynamics, ami most kivételesen hasznos feladatot is elláthat a jövőben. Ugyan a vállalat élen jár a forradalmi ötleteken alapuló robotok gyártásában, de mégis általában teljesen fölöslegesnek tűnő szerkezeteket alkotnak. Csináltak már kutyarobotot, ami ijesztően lelkesnek tűnik, de két keréken közlekedő, szinte mindenre képes robotot is megalkottak, ami lehetetlen formákat is képes felvenni. 2020 végén pedig sikerült egy boldogan táncoló masinát összerakniuk, ami közösen ropja a már említett robotokkal a The Contours Do You Love Me slágerére.

De úgy néz ki egy picit komolyabb vizekre eveztek, hiszen a mindennapi életben is hasznos, a raktárosok munkáját megkönnyítő robotot alkottak. A Boston Dynamics; a Strech névre keresztelt újdonság a szalagmunkánál segíthet a jövőben, hiszen egészen ügyesen képes a dobozokat helyezgetni.

A Strech fő eleme a nagy teherbírású kar, ami könnyedén képes a nehezebb tárgyakat is mozgatni. A robot a forgó törzse segítségével képes egy helyben is dolgozni. A videóban jól látható, hogy a szerkezet a munka előtt felméri a terepet, majd utána kezdi el a futószalagot a dobozok elé húzni.

A robotot kifejezetten gyári munkára tervezték, így a jövőben a vállalatok megvásárolhatják majd őket – arról még nincs információ, hogy mennyiért.


A figyelmetekbe ajánljuk