blue ipod touch on brown wooden table

Az Instagram után Twitteren is lesz közeli ismerősök funkció

Emellett lehet váltogatni majd könnyedén személyes és üzleti feed között, szabályozva, hogy ki melyiket olvashatja.


A Twitter bejelentett néhány új készülő fejlesztést, amiből az egyik gyakorlatilag az Instagram közeli ismerősök funkciója. Az alapötlet ugyanaz, kiválasztunk egy szűk kört a követettjeink közt, bizonyos posztokat meg csak ők láthatnak, ha úgy állítjuk be.

Viszont ez része több hasonló újításnak, ami kifejezetten kényelmessé teheti a Twittert, még ha el is vesz valószínűleg a bájából majd. Lesznek ugyanis úgynevezett perszónák. Egy gyakorlatilag olyan, mintha két felhasználói fiókot kezelnénk egy kezelőfelületen belül és könnyedén váltogathatjuk, hogy mit hova írunk, nem kell többé ehhez új fiókot regisztrálni.

Az ötlet emögött egyébként az, hogy emberek majd kialakíthatnak egy hivatalos, üzletbarát feedet, továbbá egy személyeset egy másik perszónával. Akiket egyik érdekel, az csak az egyik részét is követheti, a másiknál pedig eldöntheti majd minden felhasználó, hogy kinek engedi melyik tweetjét látni.

Emellett egy új bullying-ellenes funkció is kerül majd a közösségi médiás platformra, amivel megadhatunk bizonyos tiltott szavakat a válaszoknál. Például ha nem szeretnénk, hogy a tweetünk alatt mindenki beírja, hogy tökkelütött mihasznák vagyunk, akkor beírjuk a tökkelütött mihasznát a listára, ha pedig valaki annak akar hívni, akkor az oldal figyelmezteti őt, hogy nem lehet, mert nem szeretnénk, ha ezt mondaná ránk.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk