szerelmesek
Valamiért csak a férfiak élvezhetik a kreativitás előnyét az ismerkedésnél.

A nem feltűnő külsejű férfiak kreativitásukkal növelhetik vonzerejüket a nők számára– - derül ki egy kutatásból, amit a PsyBlog szemlézett röviden.

Ennél is érdekesebb, hogy ugyanez a vonzerőnövelés furcsa módon nem vonatkozik a hasonló külsejű nőkre. Sőt, a tanulmány szerint a „kevésbé vonzó" nők számára a kreativitás akár hátrányt is jelenthet az ismerkedésnél.

Úgy tűnik, hogy a kevésbé vonzó arcú, kreatív nőket valamilyen módon büntetik. A kevésbé vonzó arcú kreatív férfiak vonzereje viszont majdnem azonos volt a kevésbé kreatív, de nagyon jól kinéző férfiakéval

– mondta Christopher Watkins, a tanulmány szerzője

A legjobbak természetesen azok a férfiak voltak, akik egyszerre voltak jóképűek és kreatívak. A tanulmány következtetése, hogy a kreativitás kifejezésének fontossága részben abból adódhat, hogy a képzelőerő intelligenciára utal a másik félben.

Watkins szerint mostanában viszont a kreatív férfiak nem élhettek sokat ezzel az előnnyel: a járvány miatt kevesebb lehetőségük lehetett megmutatni a kreativitásukat az online társkeresés modern, felszínes világában.

Emellett az is érdekesség lehet, hogy a kreativitás az élet minden területén kifizetődik: a tanulmány szerint nem csupán a randiknál, de a barátságoknál is vonzó lehet.


A figyelmetekbe ajánljuk