párizs világvége

Világvége első kézből: így fognak kinézni a Föld utolsó szelfijei

Milyen lenne egy szelfi a Föld utolsó óráiban? Nos, nem túl kedves.


Egy mesterséges intelligenciát (AI) arra kértek, hogy kreáljon olyan képeket, amelyek az utolsó olyan szelfiket mutatják be, amelyet ember valaha is készített a Földön.

A fotókat tartalmazó TikTok-videókat, a Robotoverloards nevű fiókra töltötték fel, az oldal célja pedig a napi szinten zavaró, mesterséges intelligenciával generált képek megosztása. (Ami szintén nem túl kedves gesztus, bár meg kell hagyni, rendkívül érdekes és elgondolkodtató.)

@robotoverloards Asking an Ai to show the last selfie ever taken Part: 2 #horror#scary#ai#dalle2 #midjourney #foryoupage ♬ It's Just a Burning Memory - The Caretaker

A mesterséges intelligencia rendszer neve DALL-E, és úgy tervezték, hogy teljesen eredeti képeket készítsen – bárki által beírható szöveges leírásokból. A mesterséges intelligencia rendszer a GPT-3 12 milliárd paraméteres egyik változata. A mérnökök ezt az OpenAI által kifejlesztett GPT-3 modellt vették alapul a DALL-E megalkotásához, és ahelyett, hogy az AI emberhez hasonló beszélgetéseket produkálna, a beírt szöveg alapján generál fotókat.

@robotoverloards Asking an Ai to show the last selfie ever taken in the apocalypse Part: 3 #apocalypse#scary#horror#foryoupage #fyp #ai#midjourney #dalle2 ♬ It's Just a Burning Memory - The Caretaker

De természetesen ezeknek a képeknek semmiféle komoly jelentősége nincs, ha valóban a Föld jövőjének megjóslásáról van szó.

A figyelmetekbe ajánljuk