UFO.

Illusztráció

A Pentagon végre megszólalt az UFO-észlelésekkel kapcsolatban – így halad az ügy

A Pentagon egyik vezetője a múlt héten közölte az amerikai kongresszussal, hogy a hivatala jelenleg több mint 650 UFO-esetet vizsgál.


Dr. Sean M. Kirkpatrick, az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) igazgatója 2023. április 19-én tanúvallomást tett az amerikai szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtt, amelyben beszámolt a katonai személyzet által bejelentett UAP-kkal kapcsolatos vizsgálataikról.

A nyílt kongresszusi meghallgatáson két új videót mutattak be, amelyek rávilágítottak arra, hogy a nemrégiben létrehozott AARO egyes eseteket nem feltétlenül tud magyarázni.

Szeretném ma aláhúzni, hogy az UAP-jelentéseknek csak nagyon kis százaléka mutat olyan jeleket, amelyeket észszerűen „rendellenesnek" lehet nevezni. Az AARO-nak jelentett azonosítatlan objektumok többsége a léggömbök, pilóta nélküli légi rendszerek, zavarok, természeti jelenségek vagy más, könnyen megmagyarázható források hétköznapi jellemzőit mutatja

– mondta Kirkpatrick.

Az egyik, a Pentagon honlapján elérhető videó egy 2022. július 12-én a Közel-Keleten történt incidenst mutat be, ahol egy gömb alakú tárgy repült el egy katonai bázisnak tűnő objektum felett, amelyet egy MQ-9 drón rögzített légi felvételeken. Ezt az objektumot még mindig vizsgálják, és továbbra is azonosítatlan.

Ez is érdekelhet: UFO-észlelések: furcsa megállapításra jutott a Harvard és a Pentagon tudósa

A másik felvételen egy olyan esemény látható, amely a Pentagon szerint 2023. január 15-én Dél-Ázsia felett történt. Ebben az esetben egy MQ-9 drón infravörös videót rögzített, amelyen egy másik MQ-9-es látható, miközben egy ismeretlen tárgy repült át a látómezőn. Ebben az esetben a további felvételek és információk elemzése és felülvizsgálata után megállapították, hogy a tárgy egy kereskedelmi repülőgép volt.

Kirkpatrick elmondta, hogy a katonai személyzet által bejelentett 650 UAP incidens növekedést jelent ahhoz az 510-hez képest, amelyről az amerikai hírszerző közösség az előző, idén januárban kiadott UAP-jelentésében számolt be.

A szakember emellett kifejtette, hogy a katonaságtól származó UAP-észlelések többsége hasonló 4572 és 7620 méter magasság között történik, ami a katonai repülőgépek által ellenőrzött légtér. A meg nem oldott jelentések esetében az AARO szakértői úgy vélik, hogy a valószínű magyarázat az, hogy az észlelések Amerika ellenfelei által létrehozott technológiákat takarnak, nem pedig idegen látogatásokat.

Kirkpatrick szerint szükség van további adatokra, amelyek segíthetnék a nyomozókat az alaposabb vizsgálatok elvégzésében.

A szakember emellett hangsúlyozta, hogy csapata még mindig nem talált semmilyen földön kívüli magyarázatot az észlelésekre.

Természetesen az első jelentésre érkezett reakciók is megérkeztek: az UFO-kutatók kritikus hangot ütöttek meg Kirkpatrick vallomásával kapcsolatban, mondván, hogy ő és az AARO lekicsinyli a valóban anomális jelenségeket, de az UAP-kat tanulmányozó tudósok egy csoportja úgy nyilatkozott, hogy üdvözlik az első nyilvános bejelentést, amely néhány tényszerű adatot is közöl a szóban forgó jelenségekről, például néhány információt az alakjukról és a magasságukról.

Forrás: Science Alert

A figyelmetekbe ajánljuk