Fehér Ház: a hétvégén lelőtt objektumok nem földönkívüli eredetűek

Fehér Ház: a hétvégén lelőtt objektumok nem földönkívüli eredetűek

Az Észak-Amerika felett lelőtt titokzatos légi eszközök nem földönkívüli eredetűek és nem jelentenek katonai veszélyt a lakosságra – közölte hétfőn a Fehér Ház illetékese és az amerikai védelmi miniszter a hétvégén történt három incidensről.


Még a Pentagon magas rangú tisztviselői sem teljesen biztosak abban, hogy mit gondoljanak, de egy biztos: nem űrlények jöttek látogatóba. A legutóbbi sajtótájékoztatón a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője, John Kirby elmondta, hogy bár még nem tudták véglegesen felmérni, hogy mik lehetnek ezek az objektumok, nem földönkívüliek.

Lloyd Austin az eszközök megsemmisítését azzal indokolta, hogy miután nem tudták pontosan meghatározni, miről van szó, elővigyázatosságból cselekedtek az ország biztonsága érdekének védelmében. Megjegyezte: tisztában vannak azzal, hogy országok, vállalatok, tudományos szervezetek tevékenykednek a szóban forgó légtérmagasságokban, akár legitim kutatási célokból.

Ez is érdekelhet:Fél év alatt több száz UFO-ról jelentettek az amerikai katonák

Nem hiszem, hogy az amerikai embereknek aggódniuk kell az idegenek miatt. Nincs, ismétlem, semmi jele földönkívülieknek vagy más földönkívüli tevékenységnek

– mondta Kirby az újságíróknak.

Bármennyire is sokan izgalmasnak gondolják, hogy átéljék A függetlenség napja című film cselekményét, a hatóságoknak feltehetően igazuk van. Ha egy földönkívüli civilizációnak olyan fejlett eszközzel rendelkezne, hogy fényévnyi távolságból egészen idáig utazzon, akkor szinte biztos, hogy az emberiség primitív vadászgépei elől is ki tudna térni.

Annak ellenére, hogy kizárták a lehetőséget, a tisztviselőknek még mindig fogalmuk sincs, mit lőttek le az égből.

A jelentések szerint a múlt héten két henger alakú objektum zuhant le az amerikai-kanadai határ közelében. A harmadik, még be nem jelentett tárgy, amelyet vasárnap lőttek le a Huron-tó felett, nyolcszögletű volt, akár csak ahogy az UFO-kat ábrázolják.

Ezeket a tárgyakat nem manőverezték. Úgy tűnt, hogy nem rendelkeznek motorral. Tehát a legvalószínűbb hipotézis az, hogy a szél mozgatta őket

– tette hozzá Kirby.

Bár csábító lehet arra következtetni, hogy a legutóbbi objektumok kínai kémlelő léggömbök voltak, mint például az, amelyik e hónap elején megsemmisült, eddig egyetlen ország sem jelentkezett a tulajdonjogát illetően.

A figyelmetekbe ajánljuk