Egy fehér színű Tesla model 3

Újabb tragédia: halálos kimenetelű baleset miatt perelték be a Teslát

Egy halálos baleset miatt perelték be a Teslát, mivel a felperesek szerint az incidenst a gyártó autójában található felfüggesztés meghibásodása okozta.


Egy 2021-ben bekövetkezett halálos baleset miatt áll a bál Floridában: az áldozat családja által benyújtott perirat szerint a balesetet okozó Tesla Model 3 „felfüggesztése hibás és indokolatlanul veszélyes volt, ami átlagos és előrelátható vezetési körülmények között is az irányítás elvesztését okozhatta” – írja a Haszon Magazin.

A bírósági dokumentumok szerint a későbbi áldozat, a 20 éves Nicholas G. Garcia négy nappal a baleset előtt bevitte az autóját egy Tesla-szervízbe, mert problémák merültek fel az „irányíthatósággal/kormányzással, a felfüggesztéssel, az akkumulátorral és az elektronikus rendszerrel, valamint az ajtónyitással is".

A család szerint hanyagul ellenőrizték az autót, ezért a szóban forgó szerviz vezetőjét is megvádolták.

A balesetet vizsgáló Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) vizsgálata alapján a Tesla nagy sebességgel haladt, majd két fának ütközött, ezután pedig kigyulladt. A balesetben Garcia és az anyósülésen ülő, 19 éves Jazmin Alcala vesztette életét.

A család a Elon Musk cégétől és a szervizvezetőtől is 30-30 ezer dollár (a kettő összesen 18,8 millió forint) kártérítést követel.

Nem ez az első eset, hogy komoly probléma adódott a Teslák ezen alkatrészével, hiszen a cég tavaly év végén több ezer autót hívott vissza a felfüggesztési problémák miatt.

A figyelmetekbe ajánljuk