robotkutya

Szó szerint a levegőből dobálja a földre a harcos robotkutyákat Kína

Futótűzként terjed egy videó az interneten, amelyen egy nagyméretű drón egy fegyveres robotkutyát dob le, ami sokak szerint egy rémisztő vízió arról, hogyan nézhet ki hamarosan a hadviselés és a rendfenntartás jövője.


A felvételen egy óriási drón látható, amint egy háztetőn ledobja fegyveres rakományát. A robotkutya ezután életre kel és útjára indul. Úgy tűnik, hogy a jószág egy módosított, félautomata fegyvert visel, amely 1995 óta a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg és a félkatonai szervek szolgálati fegyvere az országban.

A szakértők szerint ezek a harci kutyák a meglepetésszerű támadások végrehajtására lehetnek tökéletesek, illetve könnyedén az ellenséges épületek tetejére szállíthatóak, de tűzoltást is biztosíthatnak.

Ez lenne a technológiával való visszaélés? A Boston Dynamics, a népszerű Spot Mini robotkutya gyártója, – amelyek feltűnően hasonlóak a videóban szereplő robotokkal – éppen ezen a héten jelentette be, hogy soha nem fognak a robotjai fegyvereket használni.

Ez azonban nem akadályozott meg másokat abban, hogy teljesen az ellenkezőjét tegyék. Több amerikai védelmi vállalat bemutatta a fegyvereket hordozó négylábú robotok prototípusait.

A kérdés továbbra is az, hogy ezzel mi a hosszútávú célja a cégeknek.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk