nő és férfi az ágyban animáció

Úgy tűnik, hogy a férfiak meglepően keveset tudnak a menstruációról és a menopauzáról. Ez nem azt jelenti, hogy minden férfinak teljesen meg kell értenie a menopauzát, de hasznos lehet azoknak a férfiaknak, akiket középkorú nők vesznek körül. Az egész folyamat kezdetben kényelmetlen, szóval egy kis türelem és empátia nem árt ebben az időszakban.


Készülj fel a hosszú távra!

A menopauza nem egyik napról a másikra következik be. A menopauza valójában a perimenopauzával kezdődik, ami akár évekig is eltarthat. Ez nem olyan, amin csak úgy „átmegyünk". Évekig tartó dadogós időszakon, pocsék alváson, furcsa szorongásokon és nem túl szórakoztató hangulatingadozásokon mennek keresztül a nők.

Mindenki más

Egyetlen nő és egyetlen menstruációs ciklus sem egyforma, ezért fontos, hogy a férfiak tisztában legyenek azzal, hogy nem minden nő fogja ugyanúgy megélni ezt az időszakot. A nők másképp tekintenek a menstruációs ciklusukra, és másképp érzik magukat. Ezek a tényezők mind befolyásolják a menopauza átélését.

Nem feltétlenül megváltás

Férfi szemmel nézve úgy tűnhet, hogy egy nő egyenesen örül, ha megszabadulhat a havi vérzéstől, azonban ez nem így van. Sok nő úgy számolt be a menopauzáról, mint demencia és a pubertás groteszk gyermeke. Lehetnek olyan fizikai változások is, amelyeket nehéz kezelni. A menopauza számos fizikai tünetet okozhat, többek között fejfájást, hüvelyszárazságot és a haj változását.

PMS sem tűnik el

Mi az PMS?A nők gyakorta éreznek érzelmi és testi tüneteket a havivérzést megelőzően. Ezeket nevezzük összefoglaló néven premenstruációs tünetegyüttesnek (szindrómának). A havivérzés közeledtével jelentkező tünetegyüttesben ma már több, mint 150 féle panaszt tartanak nyilván. Ilyenek az emlőérzékenység, hányinger, ingerlékenység, szorongás.

A menopauza nem féltetlenül jelenti azt, hogy búcsút mondanak a nők a PMS gyötrelmeinek. A mensturáció megszűnése utáni élet a PMS-mentes átugrása helyett olyan, mint egy hosszú, menstruáció előtti hét.

A figyelmetekbe ajánljuk