drón a hegyekben

Madártetemekből készítenének​ drónokat

Morbid eljárás lehet a jövő?

A madárszerű drónokat tervező kutatók elképzelése szerint egy napon arra lehetne használni őket, hogy "zökkenőmentes és természetes" képet kapjanak a vadon élő állatokról... vagy hogy a hadsereg észrevétlenül kémkedjen az emberek után. Ez pedig kissé ijesztő is lehet.

Ez is érdekelhet:Bemutatták a világ legnagyobb drónshow-ját Kínában


Ahelyett, hogy mesterséges anyagokat használnánk a drónok építéséhez, felhasználhatjuk a halott madarakat, és drónokká alakíthatjuk őket

mondta a vezető szerző, Mostafa Hassanalian, az Új-Mexikói Műszaki Egyetem gépészmérnöki tanszékének adjunktusa a New Scientistnek.

A madárdrónok képesek szárnycsapkodás nélkül siklani, és lebegni, mint egy kolibri.

Ez a galambokból, fácánokból, kolibrikből és varjakból származó preparált madárrészek – beleértve a valódi fejet, tollakat és ami a legfontosabb, a szárnyakat – lehetővé teszik a kutatók számára, hogy precízebben lemodellezzék a madarak mozgását, bár megjegyzik, hogy egy ilyen drón létrehozása rendkívül bonyolult. Hiszen szárnyakat nehéz modellezni és helyesen méretezni.

Még egy kis bütykölés kell azonban, mire ezek a kamumadarak igazán beindulnak. Egyrészt nem olyan fürgék és hatékonyak, mint egy igazi madár, és a kutatók megjegyzik, hogy a szárnyaknak még jobb csuklós szerkezetre van szükségük ahhoz, hogy összességében rugalmasabbak legyenek.

És ha már kémkedés céljából is használnák, akkor talán egy kicsit csendesebbnek is kellene lenniük, hiszen egyelőre elég hangosak. Ezért a zajcsökkentés érdekében érdemes lecserélni a fogaskerekeket.


A figyelmetekbe ajánljuk