női kéz kenőcs

A legtöbben a kukába dobjuk, pedig az egyik legjobb kollagén, amit használhatunk

A legtöbb ránctalanító és regeneráló szövetmaszkot kollagénnel és hialuronsavval itatják át, de jó hír, hogy ezeket a remek hatóanyagokat egy élelmiszerben is megtalálhatjuk.


A kollagén és a hialuronsav a tojásfehérjében és a tojáshéj membránjában szintén megtalálható természetes formában, glükozamin, kondroitin, cink, valamint A-, B-, D- és E-vitamin kíséretében. A héj a bőrön lévő foltokra és ráncok eltüntetésére hatásos, a tojásfehérje pedig 100%-osan felszívódik és hasznosul – írja az IN.hu

Szuper pakolás is készíthető belőle: főzés közben törjünk fel néhány tojást, de ne dobjuk ki a héjukat, hanem azonnal tegyük a hűtőbe. A membrán a tojáshéj és a fehérje között elhelyezkedő kis hártya, amit rövid időn belül, még nedves állapotában érdemes felhasználni. Vegyük ki a hűtőből a héjakat, és óvatosan húzzuk le róluk a vékony hártyát, amit úgy használhatunk, akárcsak egy fátyolmaszkot. Körülbelül 20 percig hagyjuk hatni, utána pedig szedjük le.

Fontos, hogy a pakolás felvitele előtt végezzünk allergiatesztet a karunkon. Ha egy napig nem tapasztalunk semmilyen reakciót, akkor nyugodtan felkenhetjük az alaposan megtisztított bőrünkre.

De nem csak a szépségápolásban vehetjük hasznát. A tojáshéjmembrán ízületi és kötőszöveti problémákra is hatásos, hiszen villámgyors regenerációt eredményez és jelentősen lerövidíti a sérülések gyógyulását.

A figyelmetekbe ajánljuk