Egy Hologram-ember.

Illusztráció.

Először tettek látogatást az űrben a hologram-orvosok

A NASA egyre elképesztőbb ötleteket valósít meg.


Amint a NASA a sajtóközleményében megjegyezte, tavaly év végén egy hologramos orvoscsoportot „holoportáltak" a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére, így ők lettek az elsők akik 3D-s emberi képmásokat vetítették a világűrbe a Microsoft és az AEXA Aerospace nevű startup cég technológiája segítségével.

Ez egy teljesen új módja a hatalmas távolságokon átívelő kommunikációnak

– mondta a NASA sebésze, Dr. Josef Schmid, a csapat egyik orvosa, akit az ISS-re vetítettek.

A sci-fi rajongók valószínűleg ismerik ezt a koncepciót, mivel a Star Trek: Voyager egyik főszereplője egy hologram-orvos karakter volt, akit leggyakrabban csak „Doki" néven emlegettek.

A való életben azonban ez az első alkalom, hogy az emberek egy űrhajó fedélzetén interakcióba lépnek hologramokkal, bár a Microsoft 2016 óta foglalkozik a hologram-technológiával.

A Microsoft Hololens Kinect kamerája és egy AEXA-szoftverrel egyedileg felszerelt számítógép segítségével Dr. Schmid és a földi csapat többi tagja az ISS fedélzetén tartózkodó Thomas Pesquet-vel, az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósával beszélgetett.

A hologramtechnológia mellett az AEXA a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság szoftverének kifejlesztésében is érdekelt, ami azt jelentheti, hogy a „holofedélzet-funkció” hamarosan valósággá válhat.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk