Egy ember a mérlegen áll.

Ez a fogyókúrás ital sokkal hatásosabbá teheti a diétádat

Az alacsony nátriumtartalmú zöldséglé fogyasztása megnégyszerezheti a fogyást, legalábbis a kutatások szerint.


A vizsgálatban részt vevő személyek – akik naponta egy-két pohár zöldséglevet ittak – négyszer annyit fogytak a fogyókúra közben. A zöldséglé egyszerű módja lehet annak, hogy az emberek növeljék az alapvető tápanyagok bevitelét és fokozzák a fogyást.

A zöldségek segítenek a fogyókúrában, mert alacsony az energiasűrűségük. Ez azt jelenti, hogy az emberek általában teltebbnek érzik magukat tőlük, több tápanyagot, és kevesebb kalóriát tartalmaznak.

Dr. John Foreyt, a tanulmány társszerzője elmondta:

A zöldségfogyasztás megkönnyítése kritikus fontosságú, mivel a betegségmegelőzéstől a testsúlyszabályozásig számos előnye van. Még sok munkánk van abban, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy az emberek javíthassák egészségüket, de az olyan egyszerű dolgok biztosítása, mint a zöldséglé, egy lépés a helyes irányba.

A vizsgálatba 81 túlsúlyos, metabolikus szindrómában szenvedő embert vontak be.

Az eredmények azt mutatták, hogy a zöldséglevet ivók 12 nap alatt négy kilót fogytak, szemben azokkal, akik csak a DASH-diétát csinálták, és csak egy kilót. A naponta zöldséglevet ivó embereknek magasabb volt a C-vitamin- és káliumszintjük is.

Carl Keen professzor, a tanulmány társszerzője elmondta:

Ez a tanulmány azt sugallja, hogy nem elég csak a zöldségek hatásainak fontosságáról felvilágosítani az embereket, meg kell mutatni nekik, hogyan tudják könnyen beépíteni őket a napi rutinjukba. Azt találtuk, hogy valami olyan egyszerű dolog, mint a zöldségek fogyasztása, hatékony eszköz lehet a viselkedésváltás elérésében.

Forrás: PsyBlog

A figyelmetekbe ajánljuk