green frog iphone case beside black samsung android smartphone

Ha kíváncsi vagy az Android 13 megjelenési dátumára, vagy ha kíváncsi vagy, milyen újdonságok érhetik el a telefonodat a következő hónapokban, akkor ez a te cikked!


Egy újabb Android operációs rendszer van készülőben. A Google kiadta az Android 13 első előzetesét a fejlesztők számára, amely korai betekintést enged néhány közelgő funkcióba. És ahogy az lenni szokott, a pletykák további frissítésekről szólnak. A Google hivatalos szavai és a kiszivárogtatók spekulációi között már most sokat megtudhatunk arról, hogy az Android 13 hogyan építhet az Android 12 adatvédelmi funkcióira, a felhasználói felület javításaira és a Material You dizájnfelújításra. Bár a Google nyilvánosan nem árulta el az Android 13 konkrét megjelenési dátumát, az Android Developers blogon egy durva ütemtervvel szolgál a bevezetésről.

A Google márciusban fogja kiadni a második fejlesztői előzetest, majd júliusig minden hónapban megjelenik egy béta verzió. A júliusi béta a végleges tesztelésre szánt, majdnem végleges buildként szerepel. A precedensek alapján az Android 13 egy hónappal a végleges béta után debütálhat. Ez augusztus, de ha nem, akkor a szeptember egy nagyon biztos tipp. Ne feledjük, hogy a Google először a Pixel telefonjaira küldi az Android frissítéseket, és valószínűleg a pletykált Pixel 7-et is Android 13-mal fogja szállítani. Ha más Androidos telefonod van, például Samsung, Motorola vagy OnePlus, akkor valószínűleg várnod kell néhány hónapot az első megjelenés után, hogy megtapasztalhasd az Android 13-at.

Az Android 12 bevezetett egy kill switch-et, amellyel megakadályozhatod, hogy az alkalmazások hozzáférjenek a kamerához és a mikrofonhoz. Úgy tűnik, hogy az Android 13 tovább erősíti az adatvédelmi beállításokat. A Google Android Developers blogja szerint az Android 13 tartalmazni fog egy fotóválasztót. Ez azt jelenti, hogy amikor egy alkalmazás hozzáférést szeretne kapni a képeidhez és videóidhoz, akkor kiválaszthatod az összes helyett csak a megosztásra engedélyezett fotóidat. A Material You újratervezés volt az Android 12 sztárja, amely olyan UI színsémákat tartalmaz, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a kiválasztott háttérkép alapján. Az Android Developers blog szerint az Android 13 még több szín testreszabhatóságot ad a Material You-hoz.

Az Android 12-ben csak a Google-alkalmazásokban működik az állítható színpaletta funkció. Az Android 13 azonban minden alkalmazásra kiterjeszti a funkciót, amennyiben az alkalmazások fejlesztői beleegyeznek abba, hogy alternatív, monokróm ikonokat tervezzenek. Az Apple iPhone-ok zseblámpái már évek óta kínálnak állítható fényerőt, de az Android elemzője, Mishaal Rahman pletykája szerint a Google végre integrálja ezt a funkciót az Android 13-ba, lehetővé téve némi testreszabást, amikor a telefont fényforrásként használjuk. Rahman szerint azonban sok jelenlegi Android nem rendelkezik a funkció használatához szükséges hardverrel. Talán a pletykált Pixel 7-ben lesz. Ha viszont Samsung telefonnal rendelkezik, a Samsung szoftveres felülete, a One UI már lehetővé teszi a zseblámpa fényerejének beállítását.

(Forrás: CNET)


A figyelmetekbe ajánljuk