tony hawk

A gördeszkás ikon jótékonyságból vállalkozott a nehéz trükkre ismét.


A 720, magyar nevén a legnagyobb flip egy 720 fokos flip, a gördeszka testének hátsó 180 fokos elfordításával. Nem egy könnyű trükk, Tony Hawk például évek óta meg sem próbálta, mivel a legutolsó alkalom rosszul sült el. Bár összejött a trükk, a landolással már akadtak bajok, a vége pedig fájdalmas lett.

Most viszont jótékonyságból újra megpróbálta és sikeresen meg is valósította, mindezt 52 évesen. A deszkáját pedig elárverezik, hogy a befolyó összeggel a közösségi gördeszkaparkok megsegítésére fordítja. Egyúttal a trükkről készült videó alatt is arra buzdítja rajongóit, hogy adományaikkal segítsenek.

Hawk egyébként azt mondta, jó eséllyel utoljára próbálta meg a legnagyobb flipet, abból az okból kifolyólag, hogy a mostani is csoda, annyira nincs abban a korban, hogy a levegőben forogjon sport gyanánt.

Sokkal nehezebb most, mivel nemrég kiment az ujjam miatt nehezebben tudom olyan jól megragadni, a gerincem lassabban mozog, ami miatt gyorsabb sebességgel kell csinálnom és... elég öreg vagyok. Nem állítom biztosra, hogy ez volt az utolsó, de valahogy nem tudom elképzelni magamról a jövőben.


A figyelmetekbe ajánljuk