5 tökéletesen elegáns eszköz teázáshoz

A kultúrák különbségei mindennapi szokásaink legapróbb részleteiben figyelhetőek meg leginkább. Míg mi, európaiak kézfogással üdvözöljük egymást, addig Ázsiában meghajlással tisztelegnek ismerőseik előtt. A helyiségekbe való belépéskor sem kell mindenhol hangosan köszönnünk, de a teázás is csak az európai kontinensen belül „5 órai".


Utóbbit nálunk általában felszabadult beszélgetés kíséri, Japánban viszont szigorú szabályai vannak már a tea elkészítésének is. Nem mindegy a helyszín, az időpont, a tartozékok, de önmagában a folyamatnak is igazodnia kell az évszázadokkal ezelőtt kialakított rituálé legfontosabb pontjaihoz. Nem csoda tehát, hogy a teázás több, mint szimpla italfogyasztás. Kultúránk szerves részét képzi, melynek gyökerei messze visszanyúlnak az időben. Nyújthat-e nekünk még újat a teázás?

A válasz igen.

Mutatjuk is a legjobb teákat és az elegáns teázás kiegészítőit, de előtte még egy videó arról, hogyan készítsünk el egy tökéletes csésze teát:

How to make the perfect cup of teawww.youtube.com


Karácsonyi teás adventi naptár

Kusmi Tea

Tökéletes karácsony előtti ajándék mindazoknak, akik egyaránt rajongói a teázásnak, valamint az év legszebb ünnepének. A Kusmi Tea által piacra dobott adventi naptárban 2 mini doboz szálas teát, 20 tasak ízesített zöld, fekete és gyógynövényteát, valamint egy teaáztatót és egy teáskanalat találunk.

„Készülj fel a finom organikus teák és gyógyteák, valamint a kiegészítők felfedezésére, melyek még varázslatosabbá teszik az élményt"

olvasható a Kusmi weboldalán.

A naptár a francia márka legminőségibb filteres teáit tartalmazza, gyakorlatilag az összes típusból. Megtalálják kedvenceiket a zöld, fekete és earl grey teák rajongói is. A Kusmi adventi kalendárját 35 euroért, azaz átszámítva közel 13 ezer forintért rendelhetjük meg.

A legelegánsabb teáskészlet a Cavallitól

Amara

Fontos-e, hogy miből fogyasztjuk kedvenc forró italunkat? Alapesetben nem, mégis, lelkünk legmélyén talán mindannyian tudjuk, hogy egy elegánsabb teáskészletből kortyolni a teát teljesen más élményt nyújt. Ilyen szettet biztosít számunkra a Roberto Cavalli által piacra dobott és Giraffe nevet viselő teáskészlet, melyben összesen két poharat és az azokhoz tartozó, alátétként szolgáló kistányérokat találjuk.

A fehér, zsiráfmintás készlet kínai porcelánból készült. Űrtartalma összesen 100 milliliter, a mosogatógépektől pedig nem kell féltenünk.

Az Amara weboldalán olvasható leírás szerint csodálatos ajándék lehet minden tearajongó számára. Ára 230 font, mely átszámítva több mint 92 ezer forint.

Látványos és szemkápráztató 

A teázást nem lehet megunni. Részben azért, mert annyi módja van a tea fogyasztásának, hogy mindig tartogat valami újat, és mindig meglephetjük magunkat vagy szeretteinket valami különlegességgel. Ilyen például a virágzó tea is, ami az egyik leglátványosabb módja sokak kedvenc rituáléjának.

A virágzó tea ugyan a kínai császári udvarból származik, de mára már széles körben elérhető. Egy időre a termelése szinte teljesen leállt, az utóbbi évtizedekben azonban újra nagy népszerűségnek örvend az egész világon, és egyre többen ismerik meg a különleges kincset.

Az elkészítése roppant egyszerű, mégis látványos: a különböző tealevelekből és virágszirmokból álló teakülönlegességet forró vízbe beledobjuk, majd pár perc múlva kivirágzik a szemünk előtt, és már élvezhetjük is a finomabbnál finomabb ízeket. Ráadásul többször is újratölthetjük.

Nyugodt pillanatokat tud okozni egy fáradt napon, és ajándéknak is tökéletes választás.

Frissítő társ az otthonunkban

\u200bLadur\u00e9e otthonparf\u00fcm

Ladurée

Nincs is jobb egy téli délután a tűzhelyen gőzölgő tea illatára hazaérni, vagy vendégeinket ezzel fogadni. Akárcsak az íze, úgy a legkülönbözőbb fajtájú teák illata is varázslatos és megunhatatlan.

Miért ne lehetne állandó társunk az otthonunkban is?

Szerencsére a Ladurée jóvoltából lehetőségünk van lakhelyünket is megtölteni a füstölt fekete tea karakteres illatával, ami egy olyan egzotikus gyümölccsel társul, amire biztosan felfigyelnek a hozzánk látogatók is. Ez nem más mint az egzotikus citrusféle, a bergamott, ami a fekete tea jellegzetes, erős illatát kellően ellensúlyozza intenzív, édeskés aromájával. Emellett számos jótékony hatása van, ami a közérzetünket is javítja, ha a Ladurée otthonparfümét választjuk – ráadásul illatgyertyaként is kapható.

Tökéletes választás otthonunk felfrissítésére, illetve karácsonyi meglepetésnek is kiváló teaszerető barátainknak.

Teadélután a csodálatos Émile-ben

\u00c9mile tead\u00e9lut\u00e1n

Émile

Teázni természetesen otthon, esős őszi napokon, egy könyv társaságában is lehet, de tökéletes társasági eseményként is funkcionálhat. Utóbbit biztosítja számunkra az Émile.Teadélutánjaikat azoknak találták ki, aki szeretik a kötetlen beszélgetéseket mennyei sós és édes falatokkal, Gerbeaud házi fagyival keretezni. Tökéletes program barátnőknek, pároknak vagy akár anya-lánya párosoknak. Mindenkit várnak a háromemeletes szendvicsek, a fagylalt, a macaron és persze a legfinomabb teák.

Az Émile által kínált teadélután – mely 14.00-18.00 óra között, foglalás útján érhető el – ára fejenként 3990 forint.

A figyelmetekbe ajánljuk