zabkása
Fotó: Brooke Lark / Unsplash

Útmutató a tökéletes zabkásához

Egészséges, olcsó és egy kis kreativitással álomreggeli varázsolható belőle. Mutatjuk a kedvenceinket, ha nincs épp ötleted arra, hogy mivel dobd fel.


Szezonális gyümölcsökkel

Bármilyen gyümölcs kiköthet a tetején, így tulajdonképpen kiváló maradékmentő fogásról van szó. Célszerű inkább a szezonális kínálatból válogatni, hiszen ezeknek jellemzően magasabb a vitamintartalmuk is. Májusban és júniusban semmiképp se hagyjuk ki az eperszezont!

Tejjel-vízzel...

A legegyszerűbb verzió vízzel készül, azonban készíthetjük tejjel, sőt, ünnepnapokon még egy kis tejszín is elfér benne. Azoknak pedig, akik etikai vagy egészségügyi okok miatt nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszert, szuper alternatívát jelentenek a mag-, illetve gabonatejek.

Turbózd fel!

Ha kevésnek érzed az összehatást, nyugodtan turbózd fel egy kevés olajos maggal a reggeli zabkásád. Szóval jöhet a dió, a mandula, sőt akár mogyoróvajat is használhatsz!

Csokit reggelire? Simán! 

Ha valami igazán kényeztetőre vágysz, egy kis holland kakaóporral, vagy néhány csokipasztillával is feldobhatod a kedvenc reggelid.

Ha pedig szeretnék megúszni a főzőcskézést...

Keverd össze a hozzávalókat előző este és hagyd, hogy magától elkészüljön a reggelid a hűtőben!


A figyelmetekbe ajánljuk