A járvány végéhez közeledve kiderült, hogy mégsem volt olyan jó ötlet kutyát vásárolni.

A 2020-as év elején sokan maradtak állás nélkül a pandémia miatt. Ezért otthonaikban ragadva nemes egyszerűséggel nem tudtak mit kezdeni a nyakukba szakadó töménytelen szabadidővel. Persze akadtak olyanok is, akik egy meggondolatlan döntéssel – kutyavásárlással – próbálták elűzni a karanténban töltött mindennapokat.

Angliában is rengetegen döntöttek amellett, hogy kölyökkutyát vásárolnak annak érdekében, hogy ne legyenek magányosak ebben a szörnyű időszakban. Egy éve még a legjobb ötletnek tűnt mind ez, ám a járvány végéhez közeledve, úgy tűnik koránt sincs így. A védőoltások megjelenése óta rengeteg ember próbált megszabadulni a kutyájától, pláne, hogy sokaknak már vissza kellett menniük dolgozni, így nem maradt idejük kedvenceikre.

Ám nem elég, hogy megválnak eddig „szeretett" kedvenceiktől, még pénzt is kérnek cserébe.

A szigetországban ijesztően megemelkedett a fél és egy éves kor körüli kutyák eladásra kínáló hirdetések száma – számolt be a Timesra hivatkozva a LadBible.

A gazdik pofátlan összegekért, több ezer fontért árulják a kutyákat, akiket állítólag imádnak, csupán a megváltozott munkarend miatt nincs elég idejük foglalkozni velük.

A szomorú folyamatot természetesen az állatmenhelyek is megérzik. Egy alapítvány elmondása szerint, az elmúlt három hónapban nagyjából 1800 felelőtlen gazdi jelezte feléjük, hogy új otthont keres egy évesnél fiatalabb kutyája számára.


Friss

Súlyos következményei lesznek, ha nem változik meg a globális élelmiszer-ellátás

Az élelmiszer-ellátás érdekében egyre nagyobb földterületeket használnak fel mezőgazdasági célokra, ami jelentősen megnöveli a Föld felmelegedését az ezzel járó károsanyag-kibocsátások miatt – figyelmeztettek az Arizonai Állami Egyetem kutatói egy idén megjelent kutatásban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk