iphone xs on white table

A ByteDance Plus nevű szolgáltatás révén cégek megvehetik a népszerű app mögött levő technológiát.


Elindította új szolgáltatását a TikTok mögött álló ByteDance nevű cég ByteDance Plus néven, aminek révén cégek megvásárolhatják a mesterséges intelligenciát, ami csúcstermékük mögött, a TikTok mögött áll. Vagyis pénzért kvázi lemásolható az app ajánlási algoritmusa, az automatizált fordításai, vagy éppen a valós idejű effektjei.

Nem tudni, hogy mennyibe kerül, de valószínűleg nem olcsó. Legalább is innentől a jövőben számtalan hasonló dolgot láthatunk majd az interneten új appok formájában, amik ugyanazt a technológiát alkalmazzák, mint a TIkTok valamilyen formában. Ettől pedig kevésbé lesz egyedi, hogy már nem titok a mesterséges intelligencia az app mögött. A Goat nevű amerikai divatapp például már használja is.

Ugyanakkor több oka is lehet annak, miért döntött így a kínai cég. Az egyik ok, hogy így próbál meg felzárkózni nagy vetélytársaihoz, a Microsofthoz, Amazonhoz és hasonló cégekhez, amik szép profitot termelnek a különböző technológiájuk árulásával cégek számára. De persze az is lehet, hogy valamilyen szükség szűlte ezt a cégen belül, amiről nem tudhatunk. Meglátjuk, hogyan sül el a dolog.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk