The Beatles

Szerencsére a banda még életben levő tagjai kiharcolták, hogy ne legyen kivágva a káromkodás belőle.


Anno a The Beatles utolsó lemezének, a Let It Be-nek a felvételei alatt végig forogtak a kamerák, de az anyagokkal nem kezdett semmit egészen mostanáig. A Gyűrűk ura-trilógia rendezője, Peter Jackson ugyanis mélyre túrt az archívumban, az eredmény pedig egy 3 részes, 8 órás miniszéria lett, ami megörökíti a banda utolsó közös napjait a feloszlás előtt.

A Disney csapott le a filmre, a családbarát imázsáról ismert cég pedig szíve szerint cenzúrázta volna a szériát. A Disney+-on debütáló alkotásból ugyanis ki akarták vágni az összes csúnyabeszédet. Peter Jackson nem szerette volna, de nem rajta múlt. Ugyanakkor segítségére siettek szerencsére.

A világhírű rendező ugyanis elmondta, hogy amikor a banda még élő tagjai George Harrison özvegyével együtt sikerült meggyőzniük a céget, hogy ne csonkítsák meg ilyen módon a minisorozatot.

Disney azt akarta, hogy távolítsam el a filmből az összes káromkodást, de Ringo, Paul és Olivia Harrison azt mondta, hogy ők így beszélnek, így beszéltek. Azt szeretnék, ha így látná őket a világ.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk