people walking beside Berlitz building during daytime

Ausztria az első európai ország, ami visszahozza a teljes lezárást

A fertőzöttek száma miatt újra a teljes lakosságot érintő kijárási korlátozások lesznek érvényben.


Ausztria lesz az első európai ország, amiben a koronavírus-járvány miatt újabb lezárások lesznek. Korábban Hollandiában voltak már részleges lezárások, most Ausztria meglépte a teljes lockdownt. A 7 napos átlagot nézve ugyanis már 100 ezer emberre 1000 fertőzés jut. Emellett az állampolgároknak kevesebb, mint 66%-a van csak beoltva, ami az egyik legalacsonyabb arány a teljes Európai Unióban.

A teljes lockdown hétfőtől kezdődött és 10 napig fog tartani. Ezt a számok fényében aztán újabb 10 nappal meghosszabbíthatják. Ezt Alexander Schallenberg kancellár jelentette be.

Közülünk túl sokan nem mutattak elég szolidaritást. Arra kérek mindenkit, hogy segítsen. Vegyenek részt, támogassák ezeket az intézkedéseket, próbáljuk meg csökkenteni a szociális érintkezéseinket maximum 20 napra, hogy a karácsonyi ünnepek szabadok lehessenek.

Emellett a kormány azon terveit is kifejezte, hogy februártól kötelezővé teszik az oltásokat az országban, ebben is az elsők lehetnek Európában. Schallenberg elmondta, hogy sajnálják, hogy nem tudtak több embert meggyőzni és ők sem szívesen folyamodnak ilyen eszközökhöz, de szeretnék végre letudni a járványt.

Nem akarunk ötödik hullámot. Nem akarunk hatodik és hetedik hullámot. Nem akarjuk ezt a vitát jövő nyáron folytatni.

(Forrás: TravelDailyMedia)


A figyelmetekbe ajánljuk