pollen ökörnyál tavasz virágzás napsütés mező

A hét első felében az ország bizonyos részein még havazott, reggelente pedig fagyra ébredtünk. Miután hétfő hajnalban az év eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét mérhettük, ma már a tavaszi napsütést élvezhetjük.


A hét elején az ország leghidegebb pontján, a Veszprém megyei Bándon -20,4 fokot mértek, de több helyen is -10 fok alá esett a hőmérséklet. A környező országokban is beköszöntött az igazán hideg téli időjárás, Romániában hattyúk is fagytak egy tóra.

Ma azonban búcsút inthetünk a télnek – ha csak néhány napra is –, ugyanis bizonyos helyeken plusz 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és éjszaka sem hűl 0 fok alá. Egyes országrészeken 13 fokot, éjjel pedig hat fokot is mérhetünk.

Az Időkép előrejelzése szerint a legmelegebb nap a pénteki lesz, akkor országosan átlag 12 fok várható napközben, ám az enyhe időjárást többnyire esőzések kísérik majd.

Szombatra már 4 fokot visszaesik a hőmérőnk mutatója, és folyamatos csökkenés mellett jövő hétfőn már újra a téli időjárásnak inkább megfelelő, 3 fokos nappali hőmérsékletet mérhetünk, az éjszaka mínuszokkal.

A figyelmetekbe ajánljuk