Átadták Tatán a felújított Esterházy-kastélyt

Átadták Tatán a felújított Esterházy-kastélyt

Tegnap adták át a tatai Esterházy-kastélyt, melyet a Nemzeti Kastélyprogram keretén belül újítottak fel.


Átadásra került Tatán a felújított Esterházy-kastély. A Nemzeti Kastélyprogram segítségével valósult meg a több évig tartó korhű rekonstrukció a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) beruházásában, összesen 2,4 milliárd forintból.

"A tatai Öreg-tó partján, a vár szomszédságában álló, késő barokk Esterházy-kastély régi szépségét visszanyerve megújult kiállítási tartalommal várja a látogatókat"

— olvasható a NÖF honlapján.

2021. május 25-én került átadásra a kastélyBencsik János miniszterelnöki biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa és Michl József polgármester átadásával.

"A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében 30 műemlék, 18 kastély és 12 vár újul meg. Nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem falaik között új szakmai közösségek jönnek létre, új programok indulnak, melyek hosszú távon is kiállják az idők próbáját"

— nyilatkozta kedden köszöntőjében Gulyás Gergely.

A miniszter szerint a kastélyprogram feladata nem más mint a múlt feltárása, az épületek jelentőségének megértése, valamint olyan tartalommal megtöltése, melyek szolgálják a helyi közösséget, segítenek a gyökereink megerősítésében, kultúránk megőrzésében.

(Forrás: MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk