A Berlini Művészeti Akadémia archívuma közel ötven év írói munkásság kéziratos anyagát tartalmazza, benne a szerző összes művének kéziratát, azok vázlataival és szövegvariánsaival együtt.


A Művészeti Akadémia átvette Esterházy Péter (1950–2016) irodalmi hagyatékát az író családjától, írja a Berlini Művészeti Akadémia közleményében, majd hozzáteszik: a magyar író 1998 óta volt a berlini művészközösség tagja.

Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagja, számos belföldi és külföldi elismerést kapott írói munkásságáért.

Az Akadémián létrehozott Esterházy-Péter-Archívum közel ötven év írói munkásságának (1968–2016) kéziratos anyagát tartalmazza, benne a szerző összes művének kéziratát azok vázlataival és szövegvariánsaival együtt. A munkajegyzetekből és az író kutatásainak anyagaiból álló gazdag gyűjtemény részletes betekintést enged Esterházy alkotói műhelyébe és korán megfogalmazott ars poeticájába. A dokumentumok egyedülálló értéke abban is rejlik, hogy nem csak írói munkássága, de grafikái, skiccei is a hagyaték részét képezik, adta hírül a magyarnarancs.hu.

Friss

Harry és Meghan megállapodott a Netflix-szel, hogy még a sztorijuk előtt véget ér a The Crown

Harry sussexi herceg, valamint felesége Meghan sussexi hercegné nem rég aláírt a Netflix-szel egy szerződést, ami ahhoz vezetett, hogy rengeteg rajongójuk elfordult tőlük. A szerződés arról szólt, hogy a The Crown (A korona) című sorozatot még azelőtt befejezik a streaming-szolgáltatónál, hogy a történet elérne botrányokkal teli életükhöz.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk