Ez a szuperszonikus repülőgép képes lesz egy óra alatt New Yorkból Londonba repülni

A Hermeus által tervezett sugárhajtású eszköz végsebessége megközelítheti a 6800 kilométer per órát, vagyis ötször gyorsabban mozog majd, mint maga a hang.Az atlantai vállalat múlt héten kérte fel az Amerikai Légierőt, hogy kezdjék meg a Quarterhorse tesztelését. A Hermeus repülőgépét gyakorlatilag úgy tervezték meg, hogy gondtalanul tudjon majd akár még világok között is utazni

írja a Robb Report, melynek beszámolójából az is kiderül, hogy az eszköz tervezett végsebességével a New York-London táv kevesebb mint egy óra alatt teljesíthető.

A lenyűgöző, közel 6800 kilométer per órás sebesség egy különleges motorbeállítás, valamint egy turbina-alapú, kombinált ciklusú meghajtórendszernek köszönhetően jöhet létre.

Az ilyen rendszerek szabványos sugárhajtóművet használnak az indításhoz és a leszálláshoz, valamint ahhoz, hogy elegendő levegőt biztosítsanak repülés közben az eszköznek. Utóbbira azért van szükség, hogy megfelelő mennyiségű levegő jusson a második turbinába, mely a repülőgép energiájának termeléséért felelős.

A Hermeusnek mindössze 9 hónapra volt szüksége ahhoz, hogy megtervezzék, megépítsék és még teszteljék is a Quarterhorse motorját. A szuperszonikus repülőgép egyébként képes lesz arra is, hogy önállóan a magasba szálljon, így próbák során nem kell majd kockáztatni a pilóták életét.

A vállalat egyébként 2021 februárjában szerződést kötött a NASA-val, így bízhatunk benne, hogy a Quarterhorse tesztelése hamarosan valóban elindul.

A figyelmetekbe ajánljuk