Csillagvizsgáló, helikopter és tengeralattjáró is került az új szuperjachtba
Katonás külső, luxus belső.

A Giulia Bassan és Alessandro Benedetti tervezők által vezetett Bassan & Benedetti olasz stúdió bemutatta az új, 78 méter hosszú hajóját, amely a norvég Ulstein hajógyár egyik ellátóhajójának hajótestén alapul. A koncepciót Lontano névre keresztelték, ami olaszul azt jelenti, hogy „messze". Ez illik is rá, hiszen az óriásjachtot hosszú, világ körüli expedíciókhoz szerelték fel.

Bassan & Benedetti

A stúdió szerint a Lontano külsejét katonai hajók ihlették, amely miatt igencsak impozáns profilja lett. A hajó az Ulstein jellegzetes fordított orrával, az X-Bow-val, valamint tiszta, geometrikus vonalakkal rendelkezik. Két Rolls-Royce AZ 100 elektromos Azipod motorral van felszerelve, amelyek 12 csomós végsebességet és elképesztő, 14 ezer kilométeres hatótávolságot biztosítanak.

Bassan & Benedetti

Felfedezői képességei ellenére a Lontano nem szűkölködik a luxusban. Az 16 méter széles hajó nagyvonalú belső térrel rendelkezik, amelyet a Bassan & Benedetti „funkcionálisnak és elegánsnak" jellemzett. A hajó 12 vendéget tud befogadni hat tágas kabinban, amelyeket úgy terveztek, ahogy a klasszikus New York-i penthouse lakásokat.

A hajón akár 26 fős személyzet is elfér.

Ami a kényelmet illeti, a Lontano két társalgóval, egy mozival, plüss ülésekkel és panorámás kilátással, valamint egy napozóterasszal és a megszokott jacuzzival rendelkezik. Ha a vendégeknek csillagleséshez lenne kedvük, megtehetik: két csillagvizsgáló is tartozik a hajóhoz.

A hátsó részen egy hatalmas strandklub is található, 9 méter hosszú úszómedencével, edzőteremmel, spa-val és masszázsszobával.

Bassan & Benedetti

Természetesen rengeteg szórakoztató dolog is került bele: kétéltű ATV (a jetski és a quad keveréke), egy tengeralattjáró, és néhány jet-skit is tartalmaz. Ezek egy luxuslakást megszégyenítő garázsban vannak elhelyezve.

Hogy teljes legyen a felszereltség: mindezeken kívül még egy helikopter is tartozik a hajóhoz, amihez egy helikopterleszállót is kialakítottak.


A figyelmetekbe ajánljuk