Robert Downey Jr. egy napszemüvegben.
A 1Password nevű cég befektetői névsorában olyan illusztris személyeket találunk, mint Robert Downey Jr. vagy a Deadpool-filmek sztárja, Ryan Reynolds.

A torontói 1Password szoftvervállalat igen sikeres időszakot tudhat maga mögött, mivel a közelmúltban 620 millió dolláros (195 milliárd forint) kockázatitőke-befektetéshez jutott. A tranzakció a startup-világban nem is számít túlságosan kiugrónak, azonban, ha alaposabban megvizsgáljuk a befektetők listáját, érdekes nevekre lehetünk figyelmesek – írja a Haszon Magazin.

A cikkben már említett sztárok mellett Scarlett Johansson és Ashton Kutcher is beszállt a buliba, a vállalat piaci értéke a friss tőkebevonásnak köszönhetően pedig meghaladta a 6,8 milliárd dollárt (2 135 milliárd forint).

Nyilvánvalóan felmerül a kérdés, hogy miért ekkora az érdeklődés. A 16 éve alapított 1Password egy fogyasztói jelszókezelő alkalmazásként indult, az évek alatt pedig további vállalati szolgáltatásokkal bővítette portfólióját.

A cég technológiájának az a lényege, hogy megkönnyítse az alkalmazottak számára a vállalati rendszerekbe való bejelentkezést, emellett a munkáltatók nyomon követhetik, hogy a dolgozók milyen alkalmazásokat töltenek le a rendszergazdák engedélye nélkül. Emellett a szoftver biztosítja, hogy a munkavállalók ne férhessenek hozzá a céges hálózathoz, miután elhagyták a cég területét.

A 1Password azonban nemcsak a sztárok, hanem a nagyvállalatok figyelmét is felkeltette, a kanadai cég partnerei között megtalálhatjuk többek között a Spotify-t, az IBM-et és a Shopify-t is.

A szoftvergyártó azokhoz a startupokhoz sorolható, akiknek üzleti szempontból kifejezetten jól jött a home office-bumm, ugyanis a cég az elmúlt két évben hihetetlen növekedésnek indult. A vállalat elmondása alapján a most befektetett tőkét toborzásra és új technológiák fejlesztésére fogja fordítani.

A figyelmetekbe ajánljuk