Egy Superman-képregény.

Illusztráció

Brutális összeget fizettek egy régi Superman-képregényért

Nemrégiben árverésre került a Superman-képregénysorozat egyik első, 1939-es példánya, amelyért közel egymilliárd forintot fizettek.

Az elmúlt bő 80 évben Superman karaktere valóságos ikonná vált, az évtizedek alatt számos generáció nőtt fel a szuperhős kalandjain. Az ikonikus kryptoni megmentő történeteit megszámlálhatatlan képregény és film énekelte meg, pont emiatt a régebbi darabok valóságos műkincsnek számítanak a rajongók körében.

Pont emiatt volt hatalmas felhajtás egy 1939-es, 64 oldalas képregény kapcsán, amelyet a ComicConnect nevű képregénypiac és aukciósház kínált árverésre. Nem akármilyen relikviáról beszélünk, a ComicConnect alapító-vezérigazgatója, Vincent Zurzolo elmondta, hogy soha életében nem látott még ilyen jó állapotban lévő és ekkora ritkaságnak számító képregényt.

A licitháborúban végül 30-an vettek részt, a győztes pedig 2 604 750 dollárt (kb. 850 millió forint) perkált ki a gyűjtői darabért.

Annak ellenére, hogy az előbb említett összeg rendkívül jelentősnek számít, a szóban forgó képregénynek nem sikerült rekordot döntenie, mivel az év elején az Action Comics-sorozat egyik első példánya 3,25 millió dollárért (1 milliárd 60 millió forint) talált új gazdára.

A figyelmetekbe ajánljuk