Steven Spielberg

Steven Spielberg

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.


Az 2019-es Oscar előtt Steven Spielberg azon filmesek között volt, akik megpróbálták meggyőzni az Akadémiát, hogy gyakorlatilag ne vegye figyelembe az olyan streamingplatformok filmjeit, mint a Netflix, ami abban az évben a Rómával versenyzett. Az érv az volt, hogy ezek nem mozifilmek, hanem tévéfilmek, hisz streamingen nézi a legtöbb ember.

Azóta történt egy bizonyos járvány, ami miatt az Akadémia is úgy döntött, hogy jobban nyit a streaming felé a jelölések tekintetében. Elvégre nagyjából egy évig zárva voltak a mozik, mindenki otthon ragadt, így muszáj volt lazítani a jelölési szabályokon, hogy egyáltalán lehessen mit jelölni.

Úgy tűnik, a koronavírus-járvány Spielberg véleményét is megváltoztatta, ugyanis leszerződött a Netflixszel, hogy Amblin Pictures nevű legendás produkciós cégén keresztül filmeket gyártson a platform számára. Nincs megkötés se műfajban, se költségvetésben, Spielberg szabad kezet kap, hogy azt csináljon, amit csak akar.

Az Amblinnek egyébként továbbra is él egy hasonló szerződése a Universal stúdióval, ami azt jelenti, hogy a jövőben néhány filmjüket majd moziba gyártják a Universalnak, néhány filmjüket pedig a Netflix számára készítik. Mivel a Universalnak több a megkötés, vélhetően amire ők nemet mondanak, az majd megy streamingre.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk