borravalós üveg

Túl sok borravaló miatt veszítette el munkahelyét egy pincérnő

Négy év után indoklás kirúgtak egy pincérnőt az Arkansasban található Bentonville-i Oven and Tap nevű étteremből, aki arra gyanakszik, azért váltak meg tőle, mert túl nagy borravalót kapott munkájáért.

Húzós műszak, megérdemelt jutalom 

Ryan Brandtn a KNWA oldalának mesélt az esetről, amiről a Haszon számolt be.

Előzetes egyeztetések után egy csütörtöki napon közel 50 fős társaság érkezett az étterembe. Brandt mellé egyetlen pincérnőt osztottak be, így kénytelenek voltak ketten kiszolgálni a nagyszámú vendégsereget. Mindez végül zökkenőmentesen zajlott, a vendégek pedig 4400 dollár, azaz nagyjából 1,4 millió forint borravalóval jutalmazták őket. Innen kezdődtek a gondok.

Az étterem vezetői megkérték a pincérnőt, hogy ossza szét a busás jutalmat az összes dolgozó között – írja a Haszon.

Brandtn szerint erre viszont korábban soha nem volt példa. Mindezzel 2200 dollár helyett 880 dollárt vihetett volna haza, de nem hagyta annyiban a dolgot.

Visszavették, odaadták, kirúgták 

A pincérnő végül az egyik vendégnek, Grant Wise-nak elmondta az étterem utasítását. A vendégek azonban csak a két felszolgálót akarták megjutalmazni, ezért Wise visszakérte a borravalót az étteremtől.

Miután visszakapta a pénzt, az éttermen kívül a teljes összeget odaadta Brandt-nek, hogy felezzék el a kolléganőjével.

A munkahelye ennek nem nagyon örülhetett, mivel amint elfogadta a pénzt, azonnal kirúgták. Brandtn szerint az étterem azzal indokolta döntését, hogy megsértette az Oven and Tap szabályzatát, amikor információkat közölt a vendéggel a borravalók szétosztásáról.

A vendégek azt kérték, hogy a borravalót a felszolgálók között osszuk szét. Teljes mértékben eleget tettünk a kérésüknek. A nagyra becsült csapattagjaink iránti tiszteletből nem szeretnénk részleteket közölni az alkalmazottak felmondásának körülményeiről

– mondta az étterem képviselője.


A figyelmetekbe ajánljuk