minden skandináv krimi egyben
Zseniális paródia készült az északiak sajátos bűnügyi történeteiről, ami kevesebb, mint egy perc alatt végigveszi a műfaj összes kliséjét.Egy Alasdair Beckett-King nevű youtuber akkora rajongója az olyan skandináv krimiknek, mint mondjuk A híd, vagy a Wallander-történetek, hogy összefoglalta az összeset egy mindössze 36 másodperces videóban. Rövid és fergetegesen vicces videójában viccesen veszi végig a zsáner tipikus kliséit.

Akkor is vicces tud lenni, ha nem láttunk még egyetlen skandináv krimit sem, de a rajongók kifejezetten dicsérték a videó pontosságát Redditen. Ugyanakkor a hozzászólásokban hozzá tudtak tenni maguk is egy-két jellemző dolgot a műfajra. Az egyik felhasználó ezt írta:

A tömörség miatt kimaradt Gunnar Gunnarsons flashbackje, amiben visszagondol 1963 karácsonyára, amikor a családjával ünnepelve valami rettenetes dolog történt, ami élete végéig kísérti.

Ezt rögtön kiegészítette egy másik felhasználó azzal, hogy mindez persze szigorúan csak azután történik, hogy előtte többször láttuk hősünket, ahogy a sivár időjárást nézi hosszan az ablakból maga elé meredve, alkohol vagy cigi kíséretében.

A figyelmetekbe ajánljuk