Samsung Galaxy S21

A Samsung új Galaxy telefonjai kidobott halászhálókból készülnek

Pontosabban egy anyagból, ami kidobott halászhálókból készül. A vállalat közölte, hogy az új anyagot különböző termékekbe tervezi beépíteni, kezdve a február 9-én megjelenő legújabb Galaxy termékcsaláddal.


A következő Samsung Galaxy készüléke olyan új anyagból készül, amely újrahasznosított, kidobott halászhálókból készül, amelyek egyébként az óceánokban végeznék. Csak egy rejtély van: nem egészen világos, hogy mi is ez az anyag. Következésképpen azt sem tudjuk, hogyan épül be a telefonba , a tartozékaiba vagy a csomagolásába.

A Samsung vasárnap egy sajtóközleményben leplezte le az új anyagot. A rejtély a jövő szerdán esedékes Galaxy Unpacked esemény előtt érkezik, ahol várhatóan bemutatja új zászlóshajó sorozatát, a Galaxy S22-t. A cég szerint idővel a teljes termékkínálatában újrahasznosított, óceánokból származó műanyagokat fog beépíteni. Az új Galaxy készülékek csak az első fecskék.

A Samsung azt is elmondta közleményében, hogy az eldobott halászhálók, más néven szellemhálók csapdába ejtik a tengeri élővilágot, károsítják a korallzátonyokat és elpusztítják az élőhelyeket. A Természetvédelmi Világalap jelentése szerint a szellem halászeszközök, amelyek közé tartoznak a kidobott hálók, zsinórok és kötelek, nagyjából 10%-át teszik ki annak a több mint 12 millió tonna műanyagszennyezésnek, amely évente az óceánokba kerül. Ez a tengeri műanyag egyik leghalálosabb formája.

A Samsung nem az egyetlen vállalat, amelyik fenntartható anyagokba invesztál. A Microsoft tavaly dobta piacra az Ocean Plastic Mouse nevű egeret. Az eszköz héja 20%-ban visszanyert óceáni műanyagból készült, amelyet műanyag gyanta pelletekké dolgoztak fel. A pelleteket aztán más anyagokkal kombinálják, hogy elkészüljön a héj. Ami a csomagolást illeti, az is környezetbarát, és újrahasznosítható fa és cukornád természetes rostokból készül. Hogy mi a Samsung titokzatos és kreatív új anyaga, az majd szerdán megtudjuk.

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk