Rubik-kocka, amelyik megmondja, hogyan rakd ki

Egy egészen új technológiájú Rubik-kockát dobtak piacra.


Egy új Rubik-kocka, amely legóból épült, 3,2 másodperc alatt képes kirakni magát. Ez a kis robot, amellett, hogy lenyűgöz minket, megtaníthatja nekünk a megoldás stratégiáját. Ehhez hasonlóan döbbenünk meg annak láttán, amikor egy Rubik-kocka verseny résztvevőit nézzük. Ilyenkor csak annyit látunk, hogy rettentően gyorsan forgatják a kockát, a gondolkodási folyamatok rejtve maradnak.

A 60 dollárért kapható kockával kapcsolatban egy applikációval összekötve tudhatjuk meg, hogy mi a rejtvény megoldása. Az alkalmazás mutatja ugyanis a kockaforgatás további lépéseit. A kütyü a Rubik's Connected Cube nevet kapta.

A Rubik-kocka előtt már léteztek applikációval összekötött logikai játékok, ilyen a GoCube. A Rubik's Connected Cube kirakása során Bluetooth-al csatlakoztatjuk készülékünkhöz, amely az ehhez kapcsolódó alkalmazás bezárása után is megjegyzi lépéseinket.

A kütyünek vannak hátrányai. Ilyen a saját fejlesztésű töltőkábel, vagy a matricák rajta, melyek az egyszerű Rubik-kockához hasonlóan lejöhetnek róla. A robot Rubik-kocka azonban egy hét alatt meg tud tanítani valakit az alkalmazás segítségével arra, hogy egyedül rakja ki a játékot. Az alkalmazás ugyanis amellett, hogy követi játékunkat, különböző instrukciókkal, 3D-s demonstrációkkal és videókkal tanít meg a stratégiára.

Végül persze nekünk kell döntenünk: ragaszkodunk a hagyományos játékhoz és leírt instrukciókhoz, vagy teret engedünk egy applikációval ellátott Rubik-kockának is?

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk