Hatoldalú varázslat: film készül a Rubik-kocka feltalálásáról
Rubik-kocka egy háromdimenziós, mechanikus logikai játék, amelyet 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő. Az eredetileg bűvös kocka névvel elhíresült játék pár évvel később igazi világszenzációvá vált és bárki, aki valaha a kezében tartotta minden erejével arra törekedett, hogy kirakja. Az egyik legnagyobb magyar találmányról most film készül.

Sokaknak beletört a bicskája, miközben próbálták kirakni, így valószínűleg többeknek okozott mérgelődést és bánkódást a trükkös játék, ám akadnak olyanok is, akik szinte egyből ráéreztek a kocka működésére. Az 1980-as évek elején Európa különböző országaiban tartottak kockaforgató versenyeket, sőt ekkor már az Egyesült Államokban is hatalmas érdeklődésnek örvendett Rubik Ernő találmánya, míg végül az egész világot meghódította és egyfajta kulturális szimbólummá vált.

Rubik Ernő előtt tisztelegve pedig hamarosan film készül a kocka feltalálásáról, de természetesen a Kossuth-díjas magyar szobrász életének egy részét is végig követhetjük – írja a Deadline.

A film producere, Ashok Amritraj lesz, aki korábban olyan nagyszabású produkciókban dolgozott, mint a A szellemlovas 2. – A bosszú ereje Nicolas Cage-dzsel, a Megérzés Sandra Bullockkal, vagy a Kék Valentin Michelle Williamsszel és Ryan Goslinggal.


A figyelmetekbe ajánljuk