Rolls-Royce

Átalakul klasszikus a Rolls-Royce-dísz az autók elejéről

A Spirit of Ecstasy átalakul, a Rolls-Royce beújított.

A brit márka azzal ünnepelte 111. születésnapját, hogy vasárnap bemutatta a Silver Lady új, aerodinamikusabb változatát. Az ikonikus motorháztetődísz legújabb változata a márka első EV-jének, a Spectre-nek az orrára kerül, írja a Robb Report.

Ha összehasonlítjuk az új Spirit of Ecstasy-t azzal, amely a jelenlegi autókat díszíti, egy dolog azonnal szembetűnik: a méretbeli különbség. A most bemutatott változat 8,3 centiméter magas, ami 1,7 centivel alacsonyabb, mint a jelenlegi dísz.

Az új (balra) és a régi (jobbra) Spirit of Ecstasy

Rolls-Royce/Robb Report

De nem ez az egyetlen változás. Köpenyét – igen azok nem szárnyak - átformálták, és a nő testtartása is megváltozott. Korábban derékban megdöntve, egyenes lábakkal, lábfejeivel együtt állt, most kissé görnyedten, egyik lábát behajlítva a másik elé helyezi.

Az új Spirit of Ecstasy a tervek szerint 2023-ban debütál a Spectre-en, majd a jövőben minden új Rolls-Royce modellen megjelenik. A jelenlegi változatot továbbra is a Phantom, a Ghost, a Wraith, a Dawn és a Cullinan modelleken használják majd. Az új modell is ezüstszínű lesz kezdetben, ami azt jelenti, hogy nem lesz betiltva az EU-ban, mint világító elődje.


A figyelmetekbe ajánljuk