Egy ezüstszínű Rolex

A Rolex több időmérőjének is nőtt az ára újév napján.


A Professional Watches újságíróinak feltűnt, hogy a Rolex számos klasszikus időmérőjének nőtt az ára újév napján. Például a 41 mm-es rozsdamentes acélból készült Ref. 124300 Oyster Perpetualt, amelyet 2021-ben 5900 dollárért (1,89 millió forint) lehetett megvásárolni, most 6150 dollárért (1,97 millió forinz) árulják az amerikai piacon.

A tehetősebb gyűjtők talán nem hátrálnak meg ettől a 4,2 százalékos emelkedéstől, de a Rolex Submariner esetében már más a helyzet. A Ref. 124060 ára 10,5 százalékkal emelkedett, a tavalyi 8.100 dollárról (2,6 millió forint) mára 8.950 dollárra (2,85 millió forint).

Elképzelhető, hogy a tavalyi évben erőteljesen megfigyelhető viszonteladói összegek miatt emelkedtek meg a hivatalos árak is.

Az árak szinte mindenhol 30 százalékkal emelkedtek, nemcsak a „rendes" Rolex sportmodelleknél, hanem az összes modellnél, a női daraboktól kezdve a Datejustokig és a Cellinikig

– mondta Tim Stracke, a Chrono24 társ-vezérigazgatója a Robb Reportnak.

De nem csak a vintage órákhoz nehéz hozzájutni. A Rolex új időmérőit egyre bonyolultabb beszerezni, különösen a boltokban, de a vállalat szerint a jelenlegi alacsony kínálat esetében nem egy mesterségesen gerjesztett hiányról beszélünk.

A szűkös kínálat nem egyfajta stratégia a részünkről. A jelenlegi termelésünk nem tudja kimerítően kielégíteni a meglévő keresletet, legalábbis anélkül nem, hogy csökkentenénk óráink minőségét – amit nem vagyunk hajlandóak megtenni

– áll a Rolex szeptemberi nyilatkozatában.

A Wrist Advisor szerint a Rolex a márkakereskedőket most replikákkal látja el, hogy elkerüljék az üres eladóterek kialakulását. A másolatok nem eladók, de a megfelelő szerkezetekkel vannak felszerelve.


Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk