Egy Rolex Daytona óra

Akár 370 millió forintot is fizethetnek ezért a ritka Rolexért

A Phillips egy Hong Kong-i aukción kínálja eladásra az 1968-as sárga arany kronográf órát.


Kedden az aukciósház a Bacs & Russóval közösen elárulta, hogy a The Hong Kong Watch Auction elnevezésű aukción egy 1968-as, sárga arany Rolex Daytona kronográf órát kínál eladásra, amely ma már a valaha készült legritkább Daytona példányok közé tartozik – írja a RobbReport .

Az óra ugyanis Paul Newman híres Rolex Daytona nevű ékszerének ritka változata. Az időmérőből ma körülbelül 2000-3000 példány létezik a világon, mondta Paul Boutros, a Phillips vezetője egy interjúban. A kutatások azonban azt jelzik, hogy kevesebb mint 300 olyan példányt készítettek, amelyek 18 karátos sárga aranyba vannak burkolva, pont emiatt sokkal ritkábbak is.

Az óra különlegessége a "John Player Special" számlap. A becenév a John Player & Sons nevéből származik, amely egy Egyesült Királyságban működő dohány- és cigarettagyártó cég. A vállalat egyébként gyakran szponzorált Forma-1-es csapatokat, amelynek autóin rendszeresen felbukkant a fekete-arany színkombináció, ez természetesen erősen inspirálta az ékszer külsejét is.

Az 1968-as Rolex Daytonát, amely barna bőrszíjon, fehér varrással van felszerelve, a Phillips jó állapotban lévőnek írja le. Az előzetes becslések szerint várhatóan 596 000 (187 millió forint) és 1 210 000 dollár (376 millió forint) közötti összegért kel majd el.

A figyelmetekbe ajánljuk